Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen gunt Boekhoorn graag succes met Hema-deal

De Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn krijgt van CNV Vakmensen-bestuurder Martijn den Heijer vooralsnog steun voor zijn plan om het Hema-concern over te nemen. “Boekhoorn is een opportunist die kansen grijpt als hij ze ziet, begrijp ik uit alle beschrijvingen over eerdere deals van hem. Maar ik verneem geen sprinkhanengedrag: invliegen, kaalvreten en weer door. Dit zòu wel eens kunnen zijn wat de Hema nodig heeft.”

Hema is noodlijdend in de huidige constructie, erkent ook Martijn den Heijer. “In die zin ben ik blij dat er nu iets gebeurt. En het kan een voordeel zijn dat een Nederlandse ondernemer dit keer aan het financiële roer komt. Boekhoorn kent de sterke en zwakke kanten van deze keten. En heeft tegelijkertijd veel ervaring in het robuuster maken van imago’s en handelsideeën. Ik zal hem later op z’n daden beoordelen, en uiteraard hoop ik voor alle betrokken medewerkers en onze leden op een voldoende tegen die tijd. Maar de mededeling dat het diepgravende verschil van inzicht met de franchisenemers inmiddels is opgelost biedt hoop.”

Geen ontslagen


Den Heijer werd vanochtend bijgepraat door de Hema-directie over de voorgenomen overname. “Het beeld wordt nu geschetst dat er geen gevolgen zullen zijn voor de medewerkers, als rechtstreeks gevolg van deze deal. Ik wil graag op korte termijn met de nieuwe bewindvoerders om tafel om nauwkeuriger op de hoogte te raken van de voornemens. En om op basis daarvan ook goede afspraken te kunnen maken voor de medewerkers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid