Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen geeft werkgevers Metaal en Techniek nog 1 kans

CNV Vakmensen legt het ultimatum alvast klaar. Maar werkgevers in de Metaal en Techniek krijgen nog één kans om met een goed cao-voorstel te komen. De cao-commissie van CNV Vakmensen is daarmee bereid om het eindbod van de werkgevers, zoals vorige week gedaan, goedschiks te ‘negeren’.

 “Maar als er geen goed verbetervoorstel komt, dan kunnen werkgevers ons ultimatum tegemoet zien”, zo voorspelt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen alvast.

Hietkamp had vanmiddag de cao-commissie bijeen om het eindbod te beoordelen dat de FWT-werkgevers vorige week woensdag deden, na 33 uur onderhandelen over een nieuwe cao Metaal en Techniek.

Uit de hand lopen

Hietkamp: “Werkgevers eisten van ons vakbonden toen een antwoord vóór 12 juni. Wij zeggen nu op onze beurt ‘werkgevers jullie hebben tot 18 juni om met een beter bod te komen’. Dus wat ons betreft is dat een uitnodiging om nog een keer rond de onderhandelingstafel plaats te nemen, voordat dit cao-traject uit de hand loopt.” En dat het uit de hand loopt is dan wel zeker. Want bij een ‘nee’ van de werkgevers zijn acties zo goed als zeker.

Betere kaarten

“Eigenlijk onnodig”, oordeelt Hietkamp samen met de cao-commissie. “Ergens in het onderhandelingstraject hadden we een punt bereikt waar de kaarten veel beter lagen. Naar dat punt kunnen – nee, moeten – we volgens mij terug.”


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting