Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen gaat werk terug claimen bij nieuwe bazen McGregor

"Oudere werknemers discrimineren mag dus echt niet. CNV Vakmensen stelde dat vorig jaar al. Het College voor de rechten van de Mens heeft dat vandaag nog maar eens bekrachtigd."

"Met dat vonnis zullen wij zeker aankloppen bij de werkgever en werk, of compensatie daarvan, terugvorderen." Dat stelt voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen. De bond kaartte de kwestie vorig jaar aan bij het College.

De bondsvoorzitter wil op korte termijn een gesprek met de nieuwe eigenaar - Doniger – van de vorig zomer failliet verklaarde kledinggroep van McGregor.

“Die brief gaat vandaag nog uit. Niet voor niets kaartten wij de leeftijdsdiscriminatie bij kledingconcern McGregor aan bij het College voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelt nu dat de rechtsopvolger van McGregor bij de doorstart ten onrechte ouder personeel aan de kant heeft geschoven. Om zo goedkoper, jonger personeel aan te kunnen nemen. Onbehoorlijk, tegenover elk soort werknemer. Maar zéker tegenover je oudere medewerkers, die je immers al heel lang loyaal zijn”, aldus de voorzitter van CNV Vakmensen.

Boete

Fortuin wil in dat overleg met de nieuwe eigenaar werkplekken terug claimen. “Voor de werknemers die nu nog steeds werkloos thuis zitten. Want het is immers niet iedereen gelukt om weer een nieuwe baan te vinden. Als het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat het ontslag oneerlijk was, dan claimen wij met voorrang die werkplekken terug voor die mensen. En, mocht dat niet mogelijk blijken, dan willen we een extra compensatie. Noem het een boete, voor mijn part”, aldus Fortuin.

Niet uniek

De vakbondsvoorzitter is extra scherp omdat dit voorsorteren bij faillissementen niet op zichzelf staat. “Dit is geen uniek geval. Het komt vaker voor dat werkgevers voor de goedkope variant gaan bij een faillissement. We kennen voorvallen dat bij een faillissement de briefjes ‘student gezocht’ al op de ramen hingen als het vaste personeel nog z’n ontslag aangezegd moest krijgen. Dat is dus niet toegestaan. Dit vonnis bekrachtigt dat.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid