Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen bereikt alsnog akkoord bij glasfabriek

De stakingsdreiging bij de glasfabrieken van Owens-Illinois in Leerdam en Maastricht is vooralsnog van de baan nadat CNV Vakmensen maandagavond alsnog een akkoord bereikte over een nieuwe eenjarige cao.

Owens-Illinois stemde in met de eis van de bond om 2,5 procent loonsverhoging te bieden aan de ruim 400 mensen en daarnaast 300 euro netto ziektekostenpremievergoeding.

De leden worden dinsdag ingelicht over deze reactie van het bedrijf op het ultimatum dat CNV Vakmensen donderdag uitbracht. De dreigende staking volgde op drie vruchteloze onderhandelingsrondes.
Onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo werd na het verstrijken van het ultimatum – vanochtend om 06.00 uur – toch nog uitgenodigd voor een nader gesprek. Dit leverde uiteindelijk het resultaat op zoals CNV Vakmensen die had geëist.

"Goed loon"

Di Giacomo Russo is blij met deze uitkomst. “We hebben nu een eenjarige cao met een goede loonsverhoging. Zeker als je die netto-vergoeding van 300 euro in ogenschouw neemt.”

De cao is afgesproken voor de periode april 2017- april 2018. De loonsverhogingen zijn per 1 april en 1 oktober dit jaar.

Later deze week kunnen de leden stemmen over het bereikte cao-resultaat en aangeven of ook zij akkoord zijn.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid