Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen bereikt akkoord over vernieuwende cao-supermarkten

"Dit is het begin van echte vernieuwing van de cao in de detailhandel", stelt Wessel Breunesse van CNV Vakmensen. "Een leerrekening voor iedereen die meer dan twaalf uur per week in dienst is. Daar hebben we lang voor geknokt. Ook komen er tussenbanen van vier jaar als alternatief voor de vele onzekere flexcontracten in de sector." Breunesse, onderhandelaar van CNV Vakmensen, bereikte vandaag met werkgevers een onderhandelingsresultaat.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de supermarkten begonnen al voor de zomer. De afspraken in de cao over de leerrekening gelden voor alle medewerkers die meer dan twaalf uur per week bij de supermarkten in dienst zijn. Alle 'tussenbaners' en vaste medewerkers krijgen hiervoor €175,- per jaar. Breunesse: "De leerrekening is een persoonlijk budget op een aparte rekening waarmee je opleiding kunt betalen of wat je kunt opsparen en zelfs mee kunt nemen naar een andere baan. De keuze voor een opleiding ligt helemaal bij de werknemer zelf, dat is belangrijk."

"Een andere belangrijke inzet van CNV Vakmensen was om medewerkers met een flexcontract meer zekerheid te bieden. Daarom pleiten wij voor een doorgroeibaan, of tussenbaan. Dat is wat ons betreft een goed alternatief voor flex", aldus Breunesse. "Afspraak is dat de tussenbaan niet in de plaats komt van het vaste contract." 

De werkgever kan medewerkers nu vier jaar werkzekerheid plus een persoonlijke leerrekening aanbieden, in plaats van een flexcontract. Werknemers kunnen zich met dat budget voorbereiden op hun verdere loopbaan.” 

Onsje meer

De loonsverhoging van 3,5 procent in twee jaar is volgens Breunesse zeker niet hoog. "Daar hadden we hoger willen uitkomen, maar met de leerrekening, meer perspectief voor flexers en een aanpassing in de pensioenbijdrage hebben we met name aan de onderkant van het loongebouw per saldo een behoorlijke verbetering kunnen bereiken." In de cao is afgesproken dat medewerkers over een groter deel van hun inkomen pensioen gaan opbouwen.

Zelfroosteren

Belangrijk is ook de afgesproken 'pilot zelfroosteren'. "Veel medewerkers in supermarkten willen meer regie op hun werktijden”, stelt Wessel Breunesse. "De werktijden bij supermarkten zijn steeds ruimer, waardoor werk steeds vaker in de knel komt met je privé. Met werkgevers is afgesproken om te zoeken naar mogelijkheden om supermarktmedewerkers meer zeggenschap te geven in het invullen van hun werktijden. Dit kan het werk in deze branche een stuk aantrekkelijker maken."

Komende tijd zal CNV Vakmensen het onderhandelingsresultaat voorleggen aan de leden. De voorgestelde cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2017 en heeft een looptijd van twee jaar. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid