Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen: "Bereid tot maandenlange acties metaal"

vrijdag 29 mei startte CNV Vakmensen samen met andere bonden landelijke acties in de metaalsector (totaal ruim 500.000 werknemers). De acties zijn het gevolg van het mislukken van de cao-onderhandelingen in de metaalsector.

Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen: "De FME en Metaalunie hebben de mond vol van modernisering van arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd houden ze vast aan rigide werkroosters, willen ze werknemers geen inspraak geven over hun loopbaanontwikkeling en doen zij een loonbod dat zo laag is dat je je afvraagt of ze wel in de gaten hebben dat de economische crisis ten einde is. Wat is daar modern aan? Modern is als je als werkgever het lef hebt jouw werknemers inspraak te geven over hun eigen werktijden en ontwikkeling. Zodat zij werk en privé kunnen combineren en zelf regie hebben over hun loopbaan, zonder in te leveren. Dat is de toekomst en daarvoor voeren we actie, maandenlang als het moet."

De acties van vrijdag vonden plaats bij in het Maasgebouw bij DAF in Eindhoven, in Velsen Noord en in het Maasgebouw in Rotterdam. Later volgen acties in andere delen van het land*. Met de acties wil CNV Vakmensen afdwingen dat de metaal-werkgevers weer komen onderhandelen over een cao waarin een fatsoenlijk loon, inspraak in werktijden en investeren in mensen centraal staan. Fortuin: "CNV Vakmensen ziet voldoende mogelijkheden om in het belang van werkgelegenheid en economische groei de cao te moderniseren zonder dat arbeidsvoorwaarden van werknemers te verminderen, versoberen of te verslechteren. Wat daar wel voor nodig is, is de goede wil van werkgevers".

Cao's moderniseren zonder inleveren

CNV Vakmensen is voorstander van de modernisering van cao's, maar ziet dat bij werkgevers vooral oude denkbeelden over controle overheersen. "Werkgevers moeten goed beseffen dat uitbreidingen van de cao een directe reactie zijn geweest op misstanden die in de sector hebben plaatsgevonden. Dat was toen nodig. Wij zien nu dat werknemers meer flexibiliteit nodig hebben", aldus Fortuin. Door de veranderde economie werken meer mensen én combineren zij hun werk meer met andere taken. Zorg en kinderopvang zijn duur, dus moet een werknemer het werk kunnen aanpassen op bijvoorbeeld de zorg voor kinderen, mantelzorg en het werk van je partner. Dit geldt ook voor je loopbaan: de tijd dat je na het doorlopen van een beroepsopleiding veertig jaar hetzelfde werk bij dezelfde werkgever deed is voorbij. Door ICT, robotisering en andere innovaties verandert de rol van de werknemer sterk in de metaalsector. Fortuin: "Wij vinden het daarom rechtvaardig dat werknemers in deze sector de middelen krijgen om zich hierop voor te bereiden. Daar is tijd en geld voor nodig. Werknemers moeten zelf kunnen beslissen wanneer en hoe ze deze inzetten."

Ga naar de actiesite

Landelijk Actiecentrum

Vragen? Bel het Landelijk Actiecentrum: 030 75 11 450. Of stuur een mail.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid