Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV start rechtszaak tegen Tuunte

Ruim 80 oud-werknemers van modeketen Tuunte hebben zich afgelopen dagen gemeld bij CNV Vakmensen. De bond vermoedt dat oud-werknemers rond de doorstart van Tuunte onterecht zijn gedumpt en bereidt nu een rechtszaak voor.

De Achterhoekse kledingzaak, met zo'n 260 werknemers, ging in augustus failliet. Kort daarna maakte het bedrijf een doorstart, onder leiding van de voormalige eigenaren. Maar voor de meeste oud-werknemers was, ondanks hun jarenlange ervaring en loyaliteit, geen plek meer. Geen zuivere koffie, vermoedt Roos Rahimi van CNV Vakmensen.

Veel reacties na oproep

Een oproep in regionale media aan oud-werknemers om zich met hun verhaal te melden, leverde binnen enkele dagen al ruim 80 reacties op. "En we krijgen nog steeds meldingen binnen. Uit de reacties blijkt hoe schandalig er door de nieuwe eigenaar is gehandeld. De verhalen spreken boekdelen. Het ziet er sterk naar uit dat werknemers onterecht aan de kant zijn gezet. Voor ons voldoende aanleiding om een rechtszaak te starten. Onze juristen zijn ermee aan de slag."

Volg de ontwikkelingen >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid