Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV serveert 'Broodje Juridisch Advies'

CNV Vakmensen serveert volgende week een 'Broodje Juridisch Advies' op vijf plaatsen in Noord-Nederland. Cao-deskundigen en juristen van de bond beantwoorden tijdens de lunchpauze vragen van werknemers. "Met deze ludieke actie willen we graag laten zien wat we als vakbond concreet voor mensen kunnen betekenen", zegt Jacqueline Twerda, een van de organisatoren.

De camper staat op maandag 23 juni op een bedrijventerrein in Emmeloord en komt later in de week langs in Sneek, Leeuwarden, Drachten en Hoogeveen. Tussen 11.30 uur en 13.30 uur kunnen werknemers - lid of geen lid - langskomen voor een lekker broodje en voor hulp en juridisch advies.

87.000

Veel leden weten de vakbond al wel te vinden als ze met vragen of problemen zitten. In 2013 telde CNV Vakmensen bijna 87.000 telefoontjes, mailtjes en chatberichten. "Toch merken we nog te vaak dat mensen veel te lang met hun vragen blijven rondlopen", zegt Twerda. "Dat is jammer en ook niet nodig, want we zijn er als vakbond toch voor om mensen te helpen? Ik verbaas me elke dag weer over hartverscheurende verhalen van werknemers. Ze weten vaak niet precies hoe het zit met hun rechten; daar wordt nogal eens misbruik van gemaakt. Het is vooral triest als we te laat worden ingeschakeld, dan is het leed al geschied. We raden mensen echt aan om op tijd hulp bij ons te zoeken, ook al gaat het misschien om iets kleins."

Advies

De cao-specialisten en juristen van CNV Vakmensen geven ter plekke advies over de cao en over allerlei zaken die met het werk te maken hebben. "Maar als vakbond gaan we nog verder", zegt Twerda. "We willen de mensen graag vertellen dat ze als vakbondslid bij ons ook terecht kunnen voor privékwesties. Bijvoorbeeld bij een meningsverschil over de energierekening, een conflict met de buren of problemen met de woning. Die complete juridische dienstverlening, zowel voor werk als privé, maakt het vakbondslidmaatschap extra interessant."

Vijf locaties

De camper van CNV Vakmensen komt langs op:

 • 23 juni in Emmeloord (Betonweg 8, tegenover Geesink)
 • 24 juni in Sneek (Einsteinstraat 6, bij de Gamma)
 • 25 juni in Leeuwarden (Slauwerhofweg 2, bij de Gamma)
 • 26 juni in Drachten (Hemmen 12, bij de Gamma)
 • 27 juni in Hoogeveen (Industrieweg 17, bij Smurfit Kappa)

De CNV-camper staat er tussen 11.30 en 13.30 uur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid