Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Antwoord op vragen over werk en inkomen
Nieuws

CNV polst meningen in 'Week van de Schoonmaak'

Hoe denken schoonmakers over hun toekomst? Willen ze meer uren werken of juist minder? Of willen ze misschien iets heel anders – en wat hebben ze daarvoor nodig? CNV Vakmensen polst deze week – met een enquête en objectbezoeken in het land – de meningen van schoonmakers. De reacties zijn van belang voor de onderhandelingen over een nieuwe schoonmaak-cao, die op 7 november beginnen.

“Veel schoonmakers hebben kleine banen, soms meerdere tegelijk”, zegt Jan Kampherbeek, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “We willen graag weten hoe ze dat ervaren en of ze misschien meer uren willen werken. En of ze die mogelijkheid ook krijgen. Uitbreiding van uren is ook een manier om je salaris omhoog te krijgen. Als ze die wens hebben, willen we daar graag afspraken over maken.”

Scholing

De CNV-onderhandelaar is ook benieuwd naar de ambities van schoonmakers op het gebied van scholing. “Krijgen de schoonmakers voldoende kans om een cursus of opleiding te volgen, binnen of buiten de schoonmaakbranche? De ervaringen met ons opleidingsfonds laten zien dat een groep schoonmakers heel graag iets anders zou willen en ook makkelijk zou kunnen. Daar moeten ze ook de kans voor krijgen.”

Enquête

In de enquête en tijdens de objectbezoeken vraagt CNV Vakmensen ook naar de ervaringen van schoonmakers met contractwisselingen en ziekteverzuim. Zowel leden als niet-leden kunnen reageren.

Cao-overleg

Op 7 november beginnen de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 150.000 schoonmakers in Nederland.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid