Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden verwerpen cao-eindbod ABN AMRO

De leden van CNV Vakmensen hebben het eindbod van ABN AMRO voor een nieuwe cao verworpen. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die de bond afgelopen weken heeft gehouden.

CNV Vakmensen wil nu opnieuw met de bank in gesprek over de cao, die geldt voor zo’n 18.000 werknemers. “Over veel vernieuwingsafspraken zijn we het wel eens, maar er hoort ook een goed loonbod bij”, zegt onderhandelaar Sandra Hendriks van CNV Vakmensen. “Helaas laat ABN AMRO het daar liggen. Terwijl de bank er uitstekend voor staat en volop winst maakt, is er voor de werknemers nauwelijks voldoende geld om de koopkracht bij te houden.”

Veel voor de kiezen

Dat zit veel werknemers niet lekker, merkt Hendriks. “Ze hebben de afgelopen jaren veel voor de kiezen gekregen. Er wordt fors gereorganiseerd, de werkdruk is hoog. Daar mag best wel wat meer waardering voor zijn, ook in de vorm van een goed loonbod.”

In het eindbod biedt de bank onder meer een loonsverhoging van 3% in twee jaar, terwijl CNV Vakmensen een loonsverhoging van 2,5% per jaar voor 2018 en 2019 wil afspreken.

Opnieuw in gesprek

CNV Vakmensen roept ABN AMRO op om het eindbod in te trekken en wil hierover graag weer met de bank in gesprek. “Het zou toch zonde zijn als alle andere cao-afspraken, onder meer over het afschaffen van de prestatiepremie, stranden doordat we het niet eens kunnen worden over een passende loonsverhoging!”, aldus Hendriks.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid