Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden steunen massaal cao-akkoord metalektro

De leden van CNV Vakmensen staan massaal achter het op 1 februari bereikte cao-akkoord in de metalektro. “We hebben steun van 96% van onze leden, dat is veelzeggend. Iedereen is opgelucht dat er na die maandenlange acties weer een cao is”, constateert onderhandelaar Loes Bezemer-Videler van CNV Vakmensen.

De nieuwe cao voor 150.000 werknemers in de metalektro kwam pas tot stand na ruim zeven maanden van acties in metaalbedrijven. “Het was een moeizaam traject, maar uiteindelijk zijn die acties niet voor niks geweest”, zegt Bezemer-Videler. “Dankzij de inzet van duizenden metaalwerknemers hebben we met elkaar een goed resultaat bereikt: een eerlijk deel van de winst en meer zeggenschap.”

Lonen omhoog

Nu alle partijen hebben ingestemd met het cao-akkoord, kunnen de werknemers binnenkort een eerste loonsverhoging tegemoetzien. De loonsverhoging van 3,5% geldt per 1 februari 2019. Later tijdens de cao-looptijd volgen nog twee structurele loonsverhogingen in euro’s: 58 euro bruto per 1 augustus 2019 en 116 euro bruto per 1 januari 2020.

Gezond naar pensioen én nieuwe banen

De nieuwe cao laat volgens Bezemer-Videler zien hoe belangrijk het is om te investeren in werknemers. “Het gaat goed met de sector, er is een schreeuwend tekort aan vakmensen. Een goede cao biedt voor iedereen perspectief en duidelijkheid. Voor oudere werknemers is het van belang dat ze op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen en voor jongere werknemers creëren we nieuwe banen. Tijdens de looptijd van de cao krijgen minimaal 3.000 uitzendkrachten een vaste baan.”

De cao loopt van 1 juni 2018 tot 1 december 2020.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting