Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden staan achter vijfjarige cao beveiliging

De leden van CNV Vakmensen staan met een ruime meerderheid achter het onlangs bereikte cao-akkoord voor de 30.000 beveiligers in Nederland. De uitslag van de ledenpeiling is zojuist bekendgemaakt.

De nieuwe cao geldt voor maar liefst 5 jaar (tot 1 juli 2023) en is daarmee een van de langstlopende cao’s van Nederland. De nieuwe cao geeft de beveiligers voor een lange tijd duidelijkheid en perspectief, zegt onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen. “De eerste loonsverhoging van 1,5% gaat binnenkort al in. De komende vijf jaar stijgen de lonen met in totaal 13,25%, gaat de werkdruk omlaag en wordt de pensioenregeling beter. Alles bij elkaar gaat het om een forse verbetering van de arbeidsvoorwaarden. De beveiligers weten nu waar ze komende jaren aan toe zijn.”

Betere roosters

De beveiligers krijgen op termijn betere roosters, zegt Maas. “Er komt meer rust en voorspelbaarheid in de roosters. Daar gaan we met roosterspecialisten goed naar kijken. Daarnaast gaat vanaf 2023 de maximale arbeidstijd per periode van vier weken terug van 152 naar 144 uur. De beveiligers gaan vanaf dat moment dus minder werken voor hetzelfde geld.”

Investeren in scholing

Op initiatief van CNV Vakmensen komt er ook geld beschikbaar voor scholing, via een subsidieregeling. “Beveiligers krijgen meer mogelijkheden voor scholing, zowel voor werk binnen als buiten de branche.”

Flex en vast

Verder zijn afspraken gemaakt over de verhouding flex-vast. Minimaal 80% van de beveiligers in een bedrijf moet een contract hebben voor onbepaalde tijd. Maas: “Een vast contract biedt beveiligers duidelijkheid en zekerheid. We willen dat bedrijven ook op die manier laten zien dat ze in hun werknemers willen investeren.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid