Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden niet akkoord met cao en sociaal plan VGZ

CNV Vakmensen wil opnieuw in overleg met verzekeraar VGZ, nu de CNV-leden met een grote meerderheid het resultaat over cao en sociaal plan hebben afgewezen. Voor onderhandelaar Robert Wonnink komt die afwijzing niet als een verrassing. “De aankondiging van een grote reorganisatie en de voorgenomen sluiting van Heerlen hebben hier alles op z’n kop gezet. Wat ik een maand geleden al heb voorspeld: de hele boel moet opnieuw.”

De vakbonden hadden vorige maand juist de onderhandelingen afgerond over een nieuwe cao én een sociaal plan, toen VGZ onverwacht een grote reorganisatie aankondigde. Daarbij ontstond meteen ook verwarring over de toekomst van de locatie Heerlen. De vakbonden waren over dit alles toen nog niet geïnformeerd. Inmiddels is duidelijk dat VGZ inderdaad weg wil uit Heerlen én bovendien de komende drie jaar 100 miljoen euro wil bezuinigen.

Opnieuw in overleg

“Onder die omstandigheden is het geen verrassing dat onze leden het resultaat zeer kritisch hebben beoordeeld en uiteindelijk hebben afgewezen”, zegt Wonnink. “Dat betekent dat we opnieuw met VGZ in overleg willen.”

CNV Vakmensen wil, op aandringen van de leden, een hogere loonsverhoging in de cao en bovendien een beter sociaal plan. “Belangrijk is dat er meer geld komt voor scholing, dat bovendien zo snel mogelijk kan worden ingezet. Daarnaast willen we een betere afspraak over de ontslagvergoeding.”

VGZ

Bij verzekeraar VGZ werken ruim 2.000 mensen. VGZ heeft vestigingen in Arnhem, Heerlen en Eindhoven.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid