Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV lanceert Meldpunt misstanden in de horeca

Werkgevers in de horeca maken op grote schaal misbruik van de zwakke arbeidsmarktpositie van de (vaak jonge) werknemers. “Voor jou tien anderen, is het verhaal”, zegt Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen. “Werkgevers buiten dat slim uit. Ze eisen maximale flexibiliteit van hun werknemers, maar zetten er weinig tegenover. Veel werknemers werken op nul-urencontracten of worden gechanteerd om zwart geld te accepteren. De arbeidsvoorwaarden in de horeca glijden inmiddels af naar een bedenkelijk niveau.”

Hoe ernstig de situatie is, blijkt vanavond ook uit een uitzending van Brandpunt. Om meer signalen te verzamelen en de druk op de werkgevers op te voeren, opent CNV Vakmensen vandaag het ‘Meldpunt Misstanden in de horeca’.

Serieus probleem

Volgens Twerda heeft de horeca een serieus probleem. “Het gaat op grote schaal mis, blijkt ook uit onderzoeken van de Inspectie. Overtredingen van de Arbeidstijdenwet, onderbetaling, uitbuiting. Werknemers durven er zelf vaak weinig van te zeggen. Ze willen hun baan niet kwijt. Daarnaast is er veel loyaliteit richting de werkgever. Ze werken hard, zitten in een team en zijn op elkaar aangewezen. Maar dan is het eigenlijk des te erger dat werkgevers daar – bewust of onbewust – op zo’n grote schaal misbruik van maken. Ik denk vaak: wanneer gaan we nou eens normaal doen? Regel het gewoon netjes met je werknemers en beschouw ze niet als sluitpost op de rekening.”

Vogelvrij

Een van de problemen is dat werknemers, soms in combinatie met een klein contract, onder druk worden gezet om zwart geld te accepteren. Twerda: “Met zo’n klein contract heb je ook vrijwel geen zekerheden als er iets misgaat. Je bouwt ook vrijwel geen pensioen op. En stel dat je zwart werkt en een bedrijfsongeval krijgt… dan heb je wel een vet probleem. Je bent in feite vogelvrij.”

Pleidooi voor een code

De CNV-bestuurder verwijt de werkgevers, waaronder Koninklijke Horeca Nederland, dat ze te weinig initiatief nemen om de sector naar een hoger niveau te tillen. “Er zijn gelukkig ook veel nette bedrijven, die het beste met hun werknemers voor hebben. Die hebben ontzettend veel last van deze situatie. Als je trots bent op je sector, dan zou je je dat toch moeten aantrekken? Wij pleiten voor een vorm van regulering: een duidelijke code, liefst samen met ons, waar bedrijven aan moeten voldoen.”

Geen cao

Een ander probleem is het ontbreken van een goede cao. Die is al sinds 1 april 2014 verlopen. “Koninklijke Horeca Nederland geeft de aangesloten leden wel een richtlijn, maar lang niet alle bedrijven houden zich daaraan. Je hebt dus de bizarre situatie dat verschillende horeca-gelegenheden in dezelfde straat verschillende arbeidsvoorwaarden hanteren: de ene werkgever volgt nog de oude cao, de andere werkgever volgt de richtlijn van KHN en een derde doet maar wat. En intussen beconcurreren ze elkaar. Dit is echt heel kwalijk.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid