Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV helpt schoonmakers die weg willen bij Jaquet en De Groot

Hotelschoonmakers die weg willen bij schoonmaakbedrijf Jaquet en De Groot krijgen daarbij hulp van CNV Vakmensen. “Wij gaan schoonmakers actief helpen bij het vinden van werk bij een ander schoonmaakbedrijf. De loopplank ligt klaar”, zegt Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen.

Er komen steeds meer klachten over schoonmaakbedrijf Jaquet en De Groot, het vaste schoonmaakbedrijf van 30 vestigingen van Van der Valk. “Het is voor ons volstrekt duidelijk dat het hier niet om incidenten gaat. De hotelschoonmakers verdienen een betere werkgever dan Jaquet en De Groot”, vindt Kampherbeek. 

Match

CNV Vakmensen heeft contact gelegd met een aantal schoonmaakbedrijven die zich wél aan de cao houden, bijvoorbeeld als het gaat om de verplichte scholing en de betaling per uur (in plaats van per kamer). Kampherbeek: “Schoonmakers die lid bij ons zijn en weg willen bij Jaquet en De Groot, kunnen dat aangeven via ons meldpunt. We hebben ruim 200 vacatures bij verschillende schoonmaakbedrijven, verspreid over het land. Wij gaan kijken of we een goede match kunnen maken met een ander schoonmaakbedrijf. Geen garantie dat dit lukt natuurlijk, maar we gaan er wel ons uiterste best voor doen.”

Van der Valk

Aan Van der Valk, als verantwoordelijke opdrachtgever, heeft de bond deze week gevraagd om de Code Verantwoordelijk Marktgedrag te ondertekenen. 

Meer informatie op het Meldpunt


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid