Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Bruggen bouwen, midden in de maatschappij
Nieuws

CNV Geldzorg: óók voor topbestuurders die hun bonus inleveren

CNV Geldzorg biedt haar diensten aan aan topbestuurders die - al dan niet onder druk - hun bonus inleveren. "We kunnen ons goed voorstellen dat deze mensen nu financieel in de problemen komen", zegt projectleider Marjolein van Lonkhuijzen van CNV Vakmensen. "Zij kunnen zich bij ons melden. Wij helpen hen graag met het op orde brengen en houden van hun financiën. Als vakbond hebben we daar de afgelopen jaren veel ervaring mee opgedaan."

Na de topbestuurders van ABN Amro, die onder druk afstand doen van hun salarisverhoging, ligt nu ook de bonus van KPN-topman Blok (425.000 euro) onder vuur. "Wij maken ons daar zorgen over", zegt Van Lonkhuijzen. "Als je in één klap zoveel geld kwijtraakt, moet je toch je uitgavenpatroon daarop aanpassen. In zo'n geval kan onze cursus 'Omgaan met geld' zeer leerzaam zijn."

Over CNV Geldzorg

CNV Vakmensen is de laatste tijd steeds actiever op het gebied van schuldpreventie, zegt Van Lonkhuijzen. "We verzorgen al jaren cursussen aan leden, maar sinds vorig jaar zoeken we ook steeds nadrukkelijker de samenwerking met werkgevers. Het project CNV Geldzorg draait inmiddels onder meer bij Scania, DHL en in de slagersbranche. En we zijn nog met meer werkgevers in gesprek. Ons gezamenlijke doel is om financiële problemen bij werknemers te voorkomen. Daar is iedereen bij gebaat, niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever."

Lees meer over CNV Geldzorg >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid