Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV en FNV verwachten hoge stakingsopkomst metaalactie Rotterdam

CNV Vakmensen en FNV Metaal hebben vrijdag 29 mei een 24-uurs staking gehouden in de regio Groot Rotterdam, Zeeland en West Brabant. Tegelijkertijd was er die ochtend in het Maasgebouw in Rotterdam een grote stakersbijeenkomst, met toespraken van onder meer Piet Fortuin, vice-voorzitter CNV Vakmensen en FNV-voorzitter Ton Heerts.

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal) zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens in mei de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. FNV Metaal bestuurder Jan Meeder: “De stakingskoorts is behoorlijk aan het oplopen. We verwachten toch wel ruim 700 deelnemers morgenochtend. Er heerst veel afkeer tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers.” CNV Vakmensen bestuurder Loes Bezemer-Videler vult aan:  “De overgrote meerderheid van de werknemers, jong en oud, willen vooral graag werken in een metaalsector die investeert in zijn mensen. Een metaalsector waarin werknemers respect krijgen voor hun vakmanschap  en niet alleen worden gezien als kostenpost.” Jan Meeder tenslotte: “Want werknemers zijn geen machines die je zomaar aan en uit kan zetten! Op vrijdag 29 mei vonden tevens 24-uurs stakingen plaats in Noord-Holland en bij DAF Trucks in Eindhoven.

Inhoud en programma

De stakingsbijeenkomst vond plaats in het Maasgebouw, Stadion Feyenoord te Rotterdam. Aanwezigen waren onder andere stakers Metalektro afkomstig van bedrijven Heerema,  Damen,  IHC,  Hollandia, Lely Industries, Brush HMA,  Schindler, Koni, Keppel Verolme en FNsteel. De stakers Metaal en Techniek waren onder andere afkomstig van bedrijven  Alutech, Cofely, Imtech,  Croon, Wolter en Dros, Baas, BIS Industries, Krohne Altometer en vele kleinere bedrijven. De stakingsbijeenkomst duurde van 07.30 – 11.00 uur. De sprekers waren:

  • FNV-voorzitter Ton Heerts: 08.15 uur
  • CNV Vakmensen-vicevoorzitter Piet Fortuin: 09.00 uur

  

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid