Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV en FNV stellen ultimatum aan veerdienst Wagenborg passagiersdiensten

CNV en FNV hebben zojuist een ultimatum gesteld aan veerdienst Wagenborg passagiersdiensten b.v. na het mislukken van de cao-onderhandelingen voor de circa 80 werknemers van het bedrijf. "We merken dat Wagenborg wil bezuinigen op het uitvoerende personeel ", aldus Bernard Zijlstra (CNV Vakmensen) en Minke Jansma. (FNV) "Het personeel wordt geschoffeerd door bestaande arbeidsvoorwaarden eenzijdig vanuit Wagenborg op te zeggen. Tegelijkertijd wordt niet tegemoetgekomen aan de bescheiden looneis die we hebben gesteld". Wagenborg is bekend van de veerdienst richting Ameland en Schiermonnikoog. Het ultimatum loopt af op maandag 11 mei om 12:00 uur.

Eenzijdige verslechtering

Tot de grote verbazing van het personeel heeft Wagenborg recent zonder overleg gesneden in de arbeidsvoorwaarden door flink te korten op de toeslagen voor het drukke zaterdag- en zondagsdiensten. Tegelijkertijd is het personeel uitermate ontevreden over de steeds oplopende werkdruk. De veerdienst heeft een onrealistische dienstregeling waarin onvoldoende rekening wordt gehouden met rust- en arbeidstijden en de invloed van eb en vloed op de veerdienst. Het uitvoerende personeel ziet dat er de afgelopen jaren alleen maar meer managers bijkomen en er op het personeel dat dag en nacht voor Wagenborg en de klanten klaar staat beknibbeld wordt. Nu ook de looneis van €1000,- bruto per jaar door Wagenborg is afgewezen is de maat vol voor het personeel.

Acties

Indien Wagenborg niet voor 11 mei reageert op het ultimatum zullen CNV en FNV overgaan op acties bij het bedrijf. Over de aard en tijdstip van de acties worden tot het verlopen van het ultimatum geen uitspraken gedaan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid