Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV en FNV drukken nu door bij Shell-cao

Een productieproces stilleggen in een chemische fabriek en een raffinaderij, dat doe je niet zomaar. Maar de leden van CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie bij Shell zetten nu door: vrijdagmiddag om 14.00 uur met een poortactie bij SNC in Moerdijk en maandagochtend in Moerdijk én de grote raffinaderij in Pernis.

Risico

De gevolgen van het stilleggen - of het niet opstarten - van zo’n groot complex kennen de vakbonden maar al te goed: “Shell neemt een groot risico door niet te reageren op ons ultimatum voor een goede cao. De actiebereidheid is groot onder de werknemers”, concludeert bestuurder Piet Verburg van CNV Vakmensen. “Shell moet snel met een goed cao-bod over de brug komen. De vakmensen bij het concern verdienen gewoon een goede waardering en dito arbeidsvoorwaarden.”

Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie: “Met praten komen we niet verder bij Shell, dus is het tijd voor de eerste acties. Al in februari stemden de medewerkers massaal een eerder eindbod weg. En ook nu ligt er nog steeds geen fatsoenlijk voorstel dat in verhouding staat met de miljardenwinsten van Shell. De Shell-medewerkers zijn er klaar mee, want er wordt niet naar ze geluisterd. Terwijl zij achter lopen met hun loon, want ook een inhaalslag is broodnodig om de koopkracht te herstellen. De ceo Ben van Beurden heeft in 2018 wel een inhaalslag gemaakt met een jaarinkomen van meer dan 20 miljoen.”Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting