Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Antwoord op vragen over werk en inkomen
Nieuws

Christine le Duc kleedt medewerkers uit

Het lijkt er sterk op dat Christine le Duc de eigen medewerkers uitkleedt. “Omdat dit een vervolg lijkt op een vorig jaar al ingezet vermageringstraject vrees ik serieus dat Christine le Duc de mensen nu echt zal afschuiven. En dat met weinig tot geen compensatie voor het baanverlies. Ik twijfel namelijk of de onderneming aan de zichzelf opgelegde limiet van ‘geen gedwongen ontslagen’ zal voldoen”, schetst bestuurder Kitty Huntjens van CNV Vakmensen de ontstane situatie.


De (web)winkelketen in spannende lingerie en speeltjes kondigde maandag de sluiting aan van dertien van de 26 winkels. Huntjens is vooralsnog weifelend over een goede afloop voor het CdL-personeel vanwege het verleden. “Christine le Duc heeft vakbonden altijd buiten de deur willen houden. Zaakjes werden altijd binnenshuis geregeld. Ik veronderstel dat ook nu de deur niet open zwaait voor ons, voor overleg. De focus werd vooral gelegd bij het al dan niet behalen van de bonussen aan filiaalmanagers. Medewerkers werd duidelijk gemaakt dat zij de vakbonden niet nodig zouden hebben.”

Rechtsbijstand

Dat laatste is volgens Huntjens nu in ieder geval niet meer aan de orde. “Ik vrees dat de circa 80 mensen van het winkelpersoneel dat bij Christine le Duc werkt onze bond juist nu heel erg nodig heeft. En omdat ik voorzie dat een sociaal plan met deze werkgever niet valt af te sluiten, denk ik dat dat vooral individuele rechtsbijstand zal worden. Nou, ja, daar is CNV Vakmensen toevallig heel goed in. Dat laat onverlet dat het voor de betrokken medewerkers buitengewoon spijtig is.”

Voor zover nu bekend wil de keten de winkels in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, delft, Enschede, Ede sluiten volgende maand al sluiten. Later zouden filialen in Amsterdam en Rotterdam nog volgen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid