Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Chauffeurs niet vergeten bij aanscherping horeca

Als het kabinet morgen ingrijpende beperkingen aankondigt voor de horeca, moeten er voldoende voorzieningen overblijven voor vrachtwagenchauffeurs. “We willen niet dezelfde situatie als in het voorjaar, toen chauffeurs onderweg vrijwel nergens terecht konden voor toiletbezoek of iets te eten”, zegt transport-bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Tijdens de vorige ‘intelligente lockdown’ voelden veel chauffeurs zich als paria’s behandeld, zegt Van Rijssel. “Bij het laden en lossen mochten ze bij veel panden niet naar binnen en onderweg stonden ze bij tankstations en restaurants vaak voor een gesloten deur. Dat moet dit keer echt beter worden geregeld. Het is voor chauffeurs natuurlijk leuk om te horen dat ze een zogenaamd vitaal beroep hebben. Maar als je heel Nederland voorziet van wc-papier wil je op z’n minst zelf ook wel ergens fatsoenlijk naar het toilet kunnen. De chauffeurs lijken dit keer weer vergeten te worden. Daarom vraag ik van de overheid: vergeet die chauffeurs dit keer nou niet, maar zorg voor maatwerk en voldoende voorzieningen onderweg.”

Kritisch volgen

In maart dit jaar hield de bond een peiling onder chauffeurs, die niet al te vrolijke resultaten opleverde. Van Rijssel: “We gaan komende tijd kritisch volgen of de chauffeurs onderweg en bij het laden en lossen op een nette manier worden behandeld.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting