Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao Shin-Etsu is boost voor Nederland

“Een boost voor loonvormend Nederland”. Zo noemt onderhandelaar Arjan Baselmans van CNV Vakmensen de 5% loonsverhoging die hij met pvc-producent Shin-Etsu overeen kwam. Vandaag kwam het onderhandelingsresultaat formeel tot stand, de leden stemmen er binnenkort over.

De onderhandelingen resulteren in een cao voor een jaar (1 april 2019 tot 1 april 2020) voor de circa 225 medewerkers. Naast de pronte loonsverhoging kent het akkoord ook een forse netto-vergoeding voor vakbondsleden.

Baselmans is ingenomen met het onderhandelingsresultaat om meerdere redenen: “Deze loonsverhoging doet de goede economische resultaten in het bedrijf eer aan. Als vakbeweging beweren we natuurlijk al veel langer dat bedrijfswinsten ook ten goede moet komen aan de mensen die daarvoor zorgen. Dat gebeurt hier.”
 

Solide partner

Minstens zo waardevol acht hij het dat deze onderneming de inzet van een vakbond en zijn leden ook waardeert en serieus neemt. “Door een vergoeding van de vakbondscontributie beschikbaar te stellen maakt dit bedrijf duidelijk dat de vakbeweging een solide onderhandelingspartner is. Deze directie is niet bang voor z’n eigen mensen”, aldus Baselmans.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid