Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Cao-resultaat voor werknemers HTM

CNV Vakmensen, FNV en HTM hebben een cao-resultaat bereikt voor de 2.000 werknemers van vervoersmaatschappij HTM. De werknemers krijgen zowel in 2017 als in 2018 een loonsverhoging van 2 procent. Ook de eindejaarsuitkering gaat in beide jaren omhoog. Daarnaast komen er 20 extra banen voor uitzendkrachten, volgt HTM het landelijk convenant over het vermijden van cash geld op de voertuigen én krijgt het rijdend personeel meer keuzevrijheid in de roosters.

Door meer keuzevrijheid in de roosters kan werk en privé beter gecombineerd worden, zegt onderhandelaar Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen. “Er komen duidelijke spelregels over het opnemen van verlof, met name tijdens de zomer. Overal worden keuzeroosters, dan wel een flexplan (zelfroosteren) ingevoerd. “Dat maakt het makkelijker om werk en privé goed te kunnen combineren.”

20 extra uitzendkrachten aangenomen

De cao-partijen hebben afgesproken dat structureel werk voortaan door eigen personeel wordt gedaan. Dit betekent dat er nu minimaal twintig uitzendkrachten extra een baan krijgen bij HTM.

Veiligheid

Om de veiligheid te bevorderen, is afgesproken dat voortaan bij onderhoud altijd twee mensen aanwezig zijn, ook ‘s avonds. Ook over de sociale veiligheid zijn afspraken gemaakt. Van der Meulen: “Met ingang van 1 januari 2018 is het bij alle voertuigen van HTM niet meer mogelijk om bij het personeel met cash geld te betalen.”

Leden

CNV Vakmensen legt het cao-resultaat de komende tijd neutraal voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid