Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Cao-resultaat voor 28.000 beveiligers

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de werknemers in de particuliere beveiligingsbranche. “De impasse is doorbroken, we hebben eindelijk weer een nieuwe cao voor de 28.000 beveiligers in Nederland”, zegt onderhandelaar Aletta Bulsink van CNV Vakmensen.

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2017 tot 1 oktober 2017 en bevat een loonsverhoging van in totaal 2,5 procent (vanaf periode 1 in 2017). Ook zijn er afspraken gemaakt rond de onregelmatigheidstoeslagen tijdens vakantie en over pensioen. Over andere onderwerpen, zoals duurzame inzetbaarheid en zekerheid over roosters, wordt de komende maanden verder gepraat. “We zijn blij dat we overeenstemming hebben bereikt over een aantal belangrijke thema’s en dat we zo kunnen zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden voor beveiligers.”

Verantwoordelijke taak

De CNV-onderhandelaar is blij dat hiermee een einde komt aan een langdurige impasse in het cao-overleg. “De beveiligers hebben een stevige en verantwoordelijke taak, die steeds belangrijker wordt. Denk aan de beveiliging op Schiphol en aan de opvang van asielzoekers. Ze verdienen duidelijkheid over hun arbeidsvoorwaarden.”

Leden

CNV Vakmensen legt het cao-resultaat de komende weken positief voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid