Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-resultaat voor 12000 werknemers vleesindustrie

CNV Vakmensen heeft vandaag een cao-resultaat bereikt voor de 12.000 werknemers in de vleesindustrie. De cao-partijen gaan de komende periode actief aan de slag met het moderniseren van de cao, onder meer op het gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 20 maanden (van 1 maart 2016 tot 1 november 2017). In die periode gaan de lonen met in totaal 2 procent omhoog: 1,5 procent per 1 april 2016 en nog eens 0,5 procent per 1 januari 2017. Verder zijn afspraken gemaakt over de reparatie van het derde WW-jaar en een compensatie voor de versoberde pensioenregeling.

Moderniseren

Werkgroepen gaan aan de slag met ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. “We moeten de sector met elkaar moderniseren en aantrekkelijker maken voor jongeren. Er is werk genoeg, maar het wordt nu vooral gedaan door buitenlandse werknemers en flexkrachten. Dat zouden we graag anders zien”, zegt Peter de Ridder, onderhandelaar van CNV Vakmensen. De komende tijd legt hij het cao-resultaat neutraal voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid