Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-resultaat Suiker Unie: meer invloed op werktijden en eigen vitaliteitsbudget

De ongeveer 550 werknemers van Suiker Unie krijgen een nieuwe cao. “Naast een goede loonsverhoging krijgt elke werknemer een eigen vitaliteitsbudget”, zegt onderhandelaar Loes Dreschler van CNV Vakmensen. “Een andere belangrijke afspraak is dat de werknemers meer invloed krijgen op hun werktijden.”

De nieuwe cao bij Suiker Unie, producent van kristalsuiker, geldt vanaf 1 april 2019 tot 1 januari 2021. Dreschler: “De loonsverhoging van 4,5 procent geldt meteen vanaf het begin van de looptijd, dus per 1 april 2019. De werknemers krijgen die met terugwerkende kracht nog uitbetaald.”

Daarnaast gaan de loonschalen per 1 december 2019 omhoog met bruto 100 euro. Dit ter vervanging van de werkgeversbijdrage voor ziektekosten en premiesparen.

Vitaliteitsbudget

Vanaf 2020 krijgen de werknemers elk jaar een vitaliteitsbudget van bruto 450 euro. Ze kunnen dat naar eigen inzicht besteden aan gezondheid, vitaliteit en loopbaanontwikkeling.

Meer flexibiliteit in werktijden

Er komt meer flexibiliteit in de werktijden. Dat maakt het voor de werknemers beter mogelijk om werk en privé te combineren. Op initiatief van de werknemer en in overleg met de werkgever kan er flexibeler omgegaan worden met het aantal werkuren per dag. Zo kan een werknemer ervoor kiezen de ene dag 9 uur te werken en de volgende dag 7 uur.

Ledenvergaderingen

Het cao-resultaat wordt komende weken ter goedkeuring voorgelegd aan de vakbondsleden. Suiker Unie heeft vestigingen in Dinteloord (waar ook het hoofdkantoor zit), Groningen, Roosendaal en Puttershoek.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

Als lid krijg je:

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting