Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao resultaat bij Tata Steel IJmuiden

CNV Vakmensen bereikte woensdag 26 april een onderhandelingsresultaat over een nieuwe tweejarige cao met Tata Steel IJmuiden.

De lonen van de circa 9.000 werknemers bij Tata Steel zullen in twee jaar tijd met 4 procent stijgen. De afspraken gelden een tweejarige cao per 1 april 2017.

Onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen bereikte woensdag 26 april het onderhandelingsresultaat met de staalproducent in IJmuiden.

Werktijdenproef

Belangrijke afspraak binnen deze nieuwe cao is dat er proeven worden genomen met aangepaste werktijden, op maat voor de diverse functie- en leeftijdsgroepen. Per januari 2018 moet het ook mogelijk worden dat oudere werknemers bij Tata Steel minder gaan werken ten faveure van jongere collega’s. Op basis van vrijwilligheid ontstaat dan een verkorte werkweek tegen een gereduceerd salaris maar met behoud van pensioenopbouw. Dit laatste is van belang omdat de laatste werkbare jaren relatief de hoogste pensioenopbouw betekenen.

Duurzaam inzetbaar

Onderhandelaar Peter Böeseken: “We hebben verder met Tata Steel afgesproken dat binnen het kader van duurzame inzetbaarheid van werknemers een scan wordt ingevoerd. Die is gericht op persoonlijke inzetbaarheid van elke individuele medewerker, binnen of buiten zijn huidige loopbaan. Een goede zaak vindt CNV Vakmensen.”

WW-reparatie

Hoewel het akkoord er nog niet ligt, zijn vakbonden en Tata Steel overeengekomen dat reparatie van de werkloosheidsuitkering na twee jaar kan gebeuren volgens de nog te maken landelijke afspraken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid