Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-resultaat bij rederij Thyssenkrupp Veerhaven

CNV Vakmensen heeft alsnog een cao-resultaat bereikt voor de 180 werknemers van rederij Thyssenkrupp Veerhaven. “Het ultimatum en de actiedreiging hebben gewerkt, we zijn daarna weer in gesprek gekomen”, zegt onderhandelaar Tjeerd Orie van CNV Vakmensen.

De rederij, met hoofdkantoor in Brielle, vervoert erts en kolen vanuit de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de staalfabriek in Duisburg. Dankzij het resultaat krijgen de werknemers – na bijna een jaar zonder cao te hebben gezeten – eindelijk weer een loonsverhoging. “We hebben een driejarige cao afgesproken, met een totale loonsverhoging van 8%”, zegt Orie. “Omdat de werknemers al zo lang zonder cao zitten, maken ze nu een inhaalslag. Dat is een prettig bericht, zo vlak voor Kerst.”

De loonsverhoging (inclusief de automatische prijscompensatie) is als volgt verdeeld:

  • 2,25% per 1 januari 2018
  • 2,5% per 1 januari 2019
  • 3,25% per 1 januari 2020

Verder kunnen werknemers – op kosten van de werkgever – gebruikmaken van financieel advies over de impact van eerder stoppen of minder werken.

Werken aan betere arbeidsverhoudingen

De cao-partijen gaan gedurende de cao-periode ook werken aan betere arbeidsverhoudingen. Aanleiding zijn klachten van werknemers over een sfeer van intimidaties in het bedrijf. “Dat blijft op de agenda, we willen hier echt verbeteringen zien”, zegt Orie.

Werkgelegenheidsgarantie

Gedurende de looptijd zijn de werknemers zeker van hun baan. Alleen als de markt fors inzakt (een daling van meer dan 10% van het jaarvolume), kan de rederij overgaan tot een reorganisatie. Voor het zover komt, zullen zoveel mogelijk banen worden behouden via collegiale uitleen aan andere rederijen.

Leden

CNV Vakmensen legt het resultaat komende weken voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid