Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-resultaat ABN AMRO

De 16.000 werknemers van ABN AMRO krijgen een week extra vakantie, een ruimer partnerverlof bij geboorte én meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Vakbonden en ABN AMRO hebben dit vandaag afgesproken in een nieuwe tweejarige cao, die per 1 januari 2020 ingaat.

De ruimere verlofregeling sluit volgens CNV-onderhandelaar Sandra Hendriks goed aan bij de wens van werknemers. “Veel werknemers bij ABN AMRO zijn op zoek naar een goede balans tussen werk en privé. Dat blijkt overigens ook uit een breder onderzoek dat we als vakbond onlangs hebben laten uitvoeren door onderzoeksbureau Motivaction. Veel werknemers ervaren een hoge werkdruk; extra vrije tijd is dan vaak belangrijker dan loon. Daarom zijn we blij met de afspraken over een extra week vakantie en de uitbreiding van het partnerverlof bij de geboorte van een kind. Dat betaalde verlof gaat van twee naar zes weken.”

De lonen gaan gedurende de looptijd van de cao twee keer omhoog: 2,75 procent per 1 april 2020 en nog eens 2,75 procent per 1 april 2021. Verder krijgen de werknemers vijf dagen om naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld aan persoonlijke ontwikkeling, scholing, vrijwilligerswerk of andere maatschappelijke doelen.

In het totaalpakket hebben de cao-partijen ook afspraken gemaakt over aanpassingen van de pensioenregeling (onder meer een vaste premie in plaats van variabele premie) en van het sociaal plan.

CNV Vakmensen legt het cao-resultaat nu voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid