Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-ledenvergadering bij Yara op de parkeerplaats

Met vier keer onderhandelen kwam bestuurder Peter Vlaming van CNV Vakmensen geen snars verder om een nieuwe cao af te spreken voor de bijna 500 medewerkers van Yara in Sluiskil. De Zeeuws-Vlaanderense onderneming geeft steeds niet thuis en probeert een wig te drijven tussen diverse werknemersgroepen. Om dit te stuiten vergadert Vlaming dinsdag 12 juni dan maar op de parkeerplaats!

Het wordt een lange vergadering: de ochtendploeg schuift om 05.00 uur aan, de nachtploeg om 05.45 uur, de dagploeg om 07.30 uur en de middagploeg om 13.00 uur. Respectievelijk vóór en na diensttijd. De vergaderzaal is dit keer de nieuwe parkeerplaats bij ingang 3 van het Yara-complex.

Peter Vlaming: “Bij Yara vallen uitzonderlijk veel werknemers niet onder de cao. Daarin willen we verandering aanbrengen. Want het gaat om belangrijke thema’s als vermindering van de werkdruk en herstel van het 3e WW-jaar. Voor iedereen dezelfde regels en plichten. Nu heeft Yara voor sommigen wél de WW geregeld en anderen niet. Ook vallen werknemers die sinds 2016 bij Yara werken onder andere pensioenregels. Die tweedracht onder het personeel leidt tot steeds meer onrust. Dinsdag gaan we met al die mensen in gesprek in een met recht openbare vergadering.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid