Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao en sociaal plan bij margarinetak binnen handbereik

Een 3-jarige cao en een evenlang durend sociaal plan bij de margarinetak van Unilever ligt binnen handbereik na het donderdag bereikte onderhandelingsresultaat daarover.

Met Unilever/BCS in Rotterdam heeft CNV Vakmensen donderdag 17 mei een onderhandelingsresultaat bereikt over een 3-jarige cao en een even lang durend sociaal plan. Beide processen staken nauw in verband met de verkoop van de margarinetak van Unilever aan investeringsmaatschappij KKR.

'Verdedigbaar'

Het nu bereikte onderhandelingsresultaat vindt bestuurder Jeroen Warnaar “verdedigbaar naar onze leden”. CNV Vakmensen bereikte donderdag met Unilever een voorlopig akkoord voor BCS over een nieuwe 3-jarige cao en sociaal plan met gelijke looptijd. Vanochtend worden de werknemers door de directie ingelicht. Het sociaal plan is de regeling die ook al voor Unilever geldt. Ook de pensioenregeling blijft intact, in de zin dat deze vergelijkbaar is met de oude situatie.

Helemaal tevreden is Warnaar niet: “CNV Vakmensen had ingestoken op een sociaal plan voor vijf jaar. Dat is nu drie jaar geworden vanaf 1 juli 2019 en een goede overgangsregeling tot aan dat moment. En ook het feit dat de pensioenregeling op niveau blijft is waardevol.”

De lonen in de 3-jarige afspraak stijgen telkens per 1 juli met respectievelijk 2,25 % (2018), 2,4 % (2019) en 2,4 % (2020). In 2018 kregen de werknemers al 0,4 % vanuit de lopende cao.

Het nu bereikte resultaat wordt in de laatste week van mei voorgelegd aan de leden. Als die akkoord gaan kan de ondernemingsraad stappen zetten in het uitbrengen van haar advies inzake de verkoop van het bedrijfsonderdeel.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid