Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-akkoord voor ruim 300.000 metaalwerknemers

De druk is van de metaalketel: vakbonden en werkgevers hebben zojuist een cao-akkoord bereikt. Een van de grootste branches van Nederland (voor ongeveer 27.500 bedrijven met in totaal zo’n 310.000 werknemers) is daarmee ontsnapt aan een nieuwe periode van onrust en acties. “Eindelijk bleken de werkgevers dan toch bereid om stappen te zetten”, zegt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen. “Het resultaat is een goed akkoord, waarin de ontwikkeling van werknemers een belangrijke rol speelt.”

De onderhandelingen liepen op 5 juni vast. Een handreiking van CNV Vakmensen om acties te voorkomen, mocht niet baten. Na een succesvolle actie op 28 juni en dreigende nieuwe acties volgende week, is dan toch gelukt wat eerder niet mogelijk: een cao-akkoord. De aangekondigde acties worden nu opgeschort, in afwachting van de ledenraadplegingen over het akkoord.

De nieuwe cao in de metaal en techniek, in de volksmond de ‘kleinmetaal’, heeft een looptijd van 28 maanden (van 1 juni 2019 tot 1 oktober 2021). In de cao zijn onder meer afspraken gemaakt over scholing, hogere lonen en een generatiepact.

Ontwikkeling van vakmensen

Tijdens de onderhandelingen heeft CNV Vakmensen gehamerd op het belang van scholing. “Daar maken we opnieuw geld voor vrij”, zegt Hietkamp. “Er komen opnieuw zo’n duizend vouchers beschikbaar van maximaal 1.500 euro. Ook een deel van de uitzendkrachten kan hier een beroep op doen.”
Verder is onder meer afgesproken dat er een aparte loonschaal voor BBL-leerlingen komt. “Zo laten we zien dat leren en ontwikkelen loont”, zegt Hietkamp. De scholingsdag voor mbo-leerlingen (niveau 3 en 4) wordt doorbetaald.

Lonen omhoog

De lonen gaan in totaal met bijna 8 procent omhoog:

  • 3,5 procent per 1 december 2019
  • 3,5 procent per 1 juli 2020
  • 0,93 procent per 1 maart 2021

Daarnaast krijgen de werknemers begin 2021 nog een eenmalige uitkering van 306 euro (bruto). Met ingang van 1 juli 2019 heeft de cao een nieuwe salaristabel voor jonge werknemers (16-20 jaar) en voor werknemers met functiejaren. Er komt ook een nieuwe tabel voor bbl-leerlingen.

Generatiepact

Er komt een generatiepact, per 1 januari 2020. Werknemers van 60 jaar en ouder kunnen daar (vrijwillig) gebruik van maken. Het gaat om de zogenaamde 80-90-100-regeling, waarbij werknemers minder gaan werken (80 procent), met behoud van 90 procent van het salaris en 100 procent pensioenopbouw.

CNV Vakmensen legt het cao-akkoord komende weken voor aan de leden.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting