Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-akkoord bij AkzoNobel

Vakbonden en AkzoNobel hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ongeveer 5.000 werknemers bij het chemiebedrijf. In een eenjarige cao (van 1 juli 2017 tot juli 2018) gaan de lonen in twee stappen omhoog met 2,25%.

“De verwachte splitsing van AkzoNobel zorgt voor onrust in het bedrijf. De cao-partijen hebben daarom – ook op verzoek van veel leden – gekozen voor een cao-akkoord zonder poespas, dat in ieder geval duidelijkheid biedt over een loonsverhoging”, zegt onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen.

Loonsverhoging

De lonen gaan omhoog met 1,75% per 1 juli 2017 en nog eens 0,5% per 1 januari 2018. De nabetaling over 2017 vindt plaats bij het salaris over januari 2018. Onderwerpen die nog verdere invulling vragen, komen begin november aan de orde in het reguliere overleg tussen de vakbonden en AkzoNobel. Bot: “De komende periode willen we onder meer handen en voeten geven aan het onderwerp ‘generatiepact’. De CNV-leden hebben massaal laten weten dat we – gezien de vergrijzing in het bedrijf – in die richting invulling moeten aan de duurzame inzetbaarheid.”

Leden

CNV Vakmensen legt het akkoord positief voor aan de CNV-kaderleden. Zij beslissen vervolgens over het advies richting de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid