Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Oproep aan Asscher: "Maak eind aan miljoenenroof op arbeidsmigranten"

Minister Asscher moet snel een eind maken aan de miljoenenroof die zorgverzekeraars en uitzendbureau's plegen op arbeidsmigranten. CNV Vakmensen heeft hierover vandaag een brief gestuurd aan de bewindsman. De vakbond wil graag een reactie van de minister vóór 17 december, als de Vaste Kamercommissie van SZW over dit onderwerp bij elkaar komt.

CNV Vakmensen heeft de problematiek rond de zorgverzekering voor arbeidsmigranten begin dit jaar al aangekaart. "De minister erkent het probleem en heeft toegezegd om er iets aan te doen", zegt Maarten Post, bestuurder flexwerk bij CNV Vakmensen. "Dat is positief, maar tot nu toe heeft dit niet meer opgeleverd dan een paar nietszeggende gesprekken met koepelorganisaties ABU en VNO-NCW. Die nemen het probleem niet serieus. Intussen gaat de ongehoorde miljoenenroof gewoon door."

Uitzendbureau's strijken premievoordeel op

Directe aanleiding voor CNV Vakmensen om nu opnieuw aan de bel te trekken, is het aanbod dat zorgverzekeraar Holland Zorg recentelijk heeft gedaan aan uitzendbureau's. Post: "Als je dat aanbod goed bekijkt, zie je het bewijs dat hier iets vreselijk misgaat. Want wat is er aan de hand? Holland Zorg biedt een collectieve polis aan, alleen voor groepen arbeidsmigranten, waarbij de werknemer de premie betaalt en de uitzendbureaus de collectieve korting opstrijken. Het gaat om een voordeel van 15 euro per arbeidsmigrant per maand. Wij schatten in dat de uitzendbureau's op die manier elk jaar zo'n 18 miljoen euro in eigen zak steken."

Uitbuiting en verdringing

Verzekeraars als Holland Zorg verzieken daarmee de markt, stelt Post. "En uitzendbureau's werken er maar al te graag aan mee. Het premievoordeel stelt hen in staat om arbeidsmigranten op een goedkopere manier aan te bieden. Het directe gevolg is uitbuiting van arbeidsmigranten en verdringing van andere werknemers."

Pay-back

Volgens Post is de premie-constructie een typisch voorbeeld van de 'pay back systematiek', die uitzendbureau's bewust hanteren als verdienmodel. Andere vormen van pay-back zijn: een te hoog tarief voor huisvesting, een te hoge prijs voor vervoer van en naar het werk, een tarief voor 'algemene servicediensten' en een boetesysteem.

Samenspanning

De CNV-bestuurder heeft geen goed woord voor over deze praktijken. "Commerciële partijen spannen samen over de rug van werknemers die niet beter weten. Ze maken gebruik van een maas in de wet, die zo snel mogelijk moet worden gedicht. De tijd van praten is voorbij, de minister moet hier zo snel mogelijk tegen optreden."

Kamercommissie

Post wil graag een reactie van de minister vóór 17 december, als de Vaste Kamercommissie van SZW onder andere over dit onderwerp bij elkaar komt. "Leden van de commissie hebben de minister zelf ook om een reactie over dit onderwerp gevraagd."  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid