Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Brandbrief aan staatssecretaris Mansveld over positie luchtvrachtvervoer

Vandaag heeft CNV Vakmensen, samen met de overige aan KLM verbonden vakbonden, een brandbrief verstuurd aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu

Aanleiding voor de brief is het plan van Air France om de vrachtdivisie van KLM en dus ook Martinair significant te verkleinen. 

CNV bestuurder Dolf Polders over de voorgenomen plannen: "Dit is ronduit slecht voor de bv Nederland en voor de mainport Schiphol, maar al helemaal voor het personeel dat verbonden is aan de vrachtdivisie. Als deze plannen worden doorgezet vrezen wij dat alle werkgelegenheid verbonden aan het luchtvrachtverkeer in Nederland verdwijnt."

Staatssecretaris Mansveld spreekt binnenkort met het bestuur van Air France - KLM naar aanleiding van de greep uit de kas die het moederbedrijf bij KLM probeerde te doen. CNV heeft zich hier toen ook tegen verzet. CNV hoopt dat Mansveld de zorgen van de vakbonden meeneemt in deze gesprekken en maatregelen neemt om de positie van KLM, Schiphol en de daarmee gemoeide werkgelegenheid te borgen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid