Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Bonden bereiden verrassingsacties voor in de metaal

Metaalwerknemers gaan komende week onverdroten door met acties voor een nieuwe cao in de metalektro (150.000 werknemers). “Naast aangekondigde acties in onder meer Zoeterwoude en Hengelo bereiden we deze week ook verrassingsacties voor”, zegt actieleider Joost van Egmond van CNV Vakmensen. “En als het moet, voeren we de druk op de werkgevers komende maanden verder op.”

De acties in de metalektro begonnen op 20 juni, na het vastlopen van de onderhandelingen eerder dit jaar. Deze week zijn er op verschillende plekken poort- en lunchacties, onder meer op:

  • maandag 26 november: Zoeterwoude, Siemens (lunchactie tussen 11.30 en 13.30 uur)
  • dinsdag 27 november: Hengelo, Stork (lunchactie tussen 11.30 en 13.30 uur), hierbij zijn ook werknemers aanwezig van andere metaalbedrijven uit de regio, zoals Thales, Eaton, Norma, VDL en Benchmark
  • woensdag 28 november: Katwijk, Alutech (flyer-actie tussen 14.00 en 15.30 uur)

Verrassingsacties

Op andere locaties bereiden de bonden deze week verrassingsacties voor. Vakbondsleden krijgen voor deze acties vlak van tevoren een oproep om het werk neer te leggen en naar een actiebijeenkomst te gaan.

FME zal stap moeten zetten

De acties zullen werkgeversorganisatie FME vroeg of laat gaan dwingen om een stap te zetten richting de werknemers, verwacht onderhandelaar Loes Bezemer-Videler van CNV Vakmensen. “We roepen de FME op om te stoppen met het spelen van spelletjes en het verdraaien van feiten. We willen zo snel mogelijk een nieuwe cao voor de 150.000 metaalwerknemers. En uit informele gesprekken die wij hebben met werkgevers weten wij dat zij dat óók willen. We zien bij werkgevers weinig animo voor de oproep van FME om zelf maar vast op eigen houtje een loonsverhoging te gaan betalen. Werkgevers willen veel liever, net als wij, dat er gewoon zo snel mogelijk voor de hele branche een cao komt.”

Wat wil CNV Vakmensen?

CNV Vakmensen wil in de nieuwe cao onder meer zeggenschap voor werknemers op verschillende fronten, zoals ontwikkeling, scholing en werktijden, respect voor elke levensfase, gelijke rechten voor alle werknemers en een eerlijke verdeling van de winst, met daarbij een goede loonsverhoging. Bezemer-Videler: “We willen met elkaar een vitale sector, waar het aantrekkelijk werken is, waar oudere werknemers op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen en waar jongere werknemers een toekomstperspectief hebben.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid