Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Nieuws

Blokker moet Xenos-mensen meehelpen

“Het gaat bij Xenos om een bezuiniging. Zo bleek woensdagavond 20 januari. En dus wil ik dat de eigenaar van Xenos - Blokker - de getroffen mensen naar ander werk begeleidt.” CNV Vakmensen is daarin vastberaden.

“Blokker meldt ons dat ze de afslanking sociaal willen oplossen. Dat komt goed uit; CNV Vakmensen houdt in deze star vast aan het streven dat de mensen van werk naar werk moeten worden begeleid. Dat is wel het minste wat de Xenos-medewerkers van ons en hun werkgever mogen verwachten.”

Ruw opgeschud


De Blokker-holding maakte woensdagavond aan het personeel bekend dat van het winkelpersoneel in de Xenos winkelketen er circa 250 hun baan zullen kwijtraken. Den Heijer: “Het gaat vooral om mensen met vaste contracten en die al langer bij Xenos werken. En dus een grote bezuinigingsslag opleveren voor de eigenaar bij ontslag. Maar zó gemakkelijk gaat dat niet wat CNV Vakmensen betreft. De toekomst van deze mensen wordt ruw opgeschud. En op eigen kracht zal het een hele toer worden ander werk te vinden. Zeker als dat in de detailhandel is. Daar moet Blokker dus voor in actie komen. Wij zullen intensief onderhandelen met de mensen van Blokker-holding om een sociaal plan af te spreken waarin dat is geregeld.”

Onderhandelen over sociaal plan

Wanneer de onderhandelingen over zo’n sociaal plan starten weet Martijn den Heijer nog niet. “Wij werden als vakbonden pas vanavond in detail ingelicht over de bezuinigingsslag. Dus de vervolgplanning start eigenlijk ook pas vanavond.”

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid