Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Blokker Holding schrapt 1900 banen

Blokker Holding heeft vanmorgen bekend gemaakt een groot aantal formules te willen afstoten en 1900 banen te willen schrappen. “Dit is een enorme klap voor de medewerkers. Het bedrijf toonde afgelopen jaar moed door samen met vakbonden een sociaal plan te maken om alles overeind te houden. Nu blijkt dat veel onderdelen niet zijn opgewassen tegen de enorme competitie op online markt”, aldus CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. Blokker sluit komend jaar zo’n 100 winkels en zal formule’s als Intertoys, Maxi Toys, Xenos en Leen Bakker afstoten.

"Het gaat om het verlies van veel meer arbeidsplaatsen dan wij vooraf hadden voorzien", stelt Den Heijer. "Onze inzet zal dan ook zijn om via het nu lopende sociaal plan voor zoveel mogelijk mensen een goed alternatief te bieden. Maar hoe dan ook is dit bericht voor heel veel medewerkers een enorme schok."

Sociaal plan

Het huidige sociaal plan van Blokker Holding, dat vorig jaar is overeengekomen met CNV Vakmensen en de andere vakbonden, loopt nog tot 1 juni 2018. "Dit sociaal plan zal van kracht blijven. Daarin zijn goede afspraken gemaakt om mensen te begeleiden van werk naar werk. Wij zullen er op toe zien dat dat ook goed wordt uitgevoerd."

Komende tijd gaat CNV Vakmensen in overleg met Blokker Holding over het verdere verloop. Martijn den Heijer: "De inzet zal zijn dat bij verkoop of beeïndiging van formules zoveel mogelijk mensen in het bedrijf herplaatst kunnen worden, maar dat zal lastig zijn. Daarom moet alle inzet er ook op gericht zijn om medewerkers elders aan het werk te helpen. CNV Vakmensen zal daarbij voor de medewerkers van Blokker klaar staan als zij in dit proces persoonlijke of juridische bijstand nodig hebben."

Blokker logo

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid