Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Blij met terugkeer Organon in geboortestad Oss

“MSD kiest opnieuw voor de vruchtbare Brabantse omgeving nadat Oss jarenlang min of meer aan het infuus was gelegd. En dat is goed nieuws.”

“Anticonceptiemiddelmaker kiest opnieuw voor de vruchtbare omgeving Brabant.” Bestuurder Robert Wonnink van CNV Vakmensen onderstreept met die uitspraak zijn optimisme over de beslissing van MSD om de productie van vrouwenmedicijnen weer te hervatten in Organons geboortestad Oss.

CNV Vakmensen ging graag akkoord met de hervestiging van de pillenmaker op de oude locatie omdat bij de voorgenomen ‘reshoring’ geen banenverlies is voorzien.

Toen Merck/MSD Organon inlijfde en eerst de productie-eenheid en later ook alsnog de researchafdeling in Oss sloot, verloor de stad veel werkgelegenheid. “Uiteraard werd dat verlies zoveel mogelijk door ons gecompenseerd met een sociaal plan, maar dat maakt het banenverlies niet minder pijnlijk”, aldus Wonnink.

Kostbaar

Hij ziet de terugkeer van Organon, met nota bene min of meer dezelfde naam als eertijds, als erkenning van de verbazing en verbijstering van toen, toen Merck aangaf de winstmakende medicijnenmaker weg te halen uit de Brabantse plaats. Oss wàs Organon en Organon wàs Oss. Meer nog, Organon stond zo’n beetje synoniem voor dé pil en tal van andere geneesmiddelen. MSD ziet nu kennelijk in dat die naam een kostbaar bezit is.”

Of de terugkomst van de onderneming in Oss op termijn ook groei van werkgelegenheid inhoudt kan Wonnink op dit moment niet inschatten. “Maar als je de ambitie van de onderneming beziet dan valt dat niet uit te sluiten. En dat is een gunstig vooruitzicht.”Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting