Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Betere arbeidsvoorwaarden nodig voor medicijndistributeur Brocacef

Een oplossing voor het huidige conflict ligt eigenlijk al op de rand van de tafel, zo stellen CNV Vakmensen en FNV Handel. Dat conflict speelt zich af met medicijngroothandel en -distributeur Brocacef in Maarssen. Brocacef heeft een pakket met cao-eisen gepresenteerd dat louter versobering van de arbeidsvoorwaarden inhoudt.

De vakbonden hebben de onderhandelingsdelegatie van Brocacef vandaag een brief gestuurd, met het voorstel om een nieuwe start te maken met de cao-gesprekken. In de brief vragen de bonden “met klem om de voorgestelde versoberingen in uw brief te doseren en in balans te brengen. Het door u gevraagde pakket is te ingrijpend voor ons en onze achterban om over in gesprek te gaan”.

Goede cao mogelijk

Omdat CNV Vakmensen zelf met een breed voorstellenpakket kwam dit voorjaar, ziet CNV-onderhandelaar Job Marskamp juist ook alle mogelijkheid om tot een goede nieuwe cao te komen. “Met een blik op de goede bedrijfsresultaten van Brocacef hebben wij voorstellen gedaan die zijn geënt op een hoger loon, maar vooral ook ruimere mogelijkheden voor werknemers om regie op de eigen loopbaan te nemen. We hebben geen afgebakende cijfers genoemd, geen bindende percentages. Juist om in een goed onderhandelingsgesprek, met de juiste argumenten tot een goed cao-resultaat te komen. Brocacef komt unilateraal met een botte verslechtering van arbeidsvoorwaarden. Niet zinvol. Mijn oproep: kom weer uit de gordijnen, kom met cao-voorstellen die recht doen aan de bedrijfsresultaten en laten we op korte termijn, liefst nog voor de vakantieperiode, een reële cao creëren voor de ruim 900 medewerkers van Brocacef.”

Uitnodiging

Collega-onderhandelaar Iris van der Veen van FNV Handel meent dat werknemers zich niet serieus genomen voelen door de voorstellen van de directie. “Namens hen deden we tevergeefs een appel op de directie om de versoberingen te heroverwegen. In onze brief nodigen we de directie nogmaals uit om de versoberingen in balans te brengen. Brocacef zegt een goed werkgever te zijn en goed personeel duurzaam aan zich te willen binden. Het lijkt mij dat ze weten wat hen te doen staat, onze deur staat altijd open.”

Brocacef heeft een hoofdkantoor in Maarssen en vestigingen in onder meer Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Eindhoven.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting