Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Voor een rechtvaardige samenleving
Nieuws

Betere afspraken voor uitzendkrachten op Groningse bussen

Op uitzendkrachten die in Groningen als buschauffeur op de stadsdienst rijden, wordt voortaan de cao openbaar vervoer toegepast. De vakbonden hebben hierover afspraken gemaakt met vervoersmaatschappij Qbuzz.

“Voor de ruim veertig uitzendkrachten die regelmatig op de stadsdienst worden ingezet, betekent dit een forse verbetering”, zegt Anton Meijerman van CNV Vakmensen. “De meesten krijgen bovendien een netto compensatie van 2.500 euro.”

Stadsdienst

Het gaat om de groep uitzendkrachten die voor Qbuzz zowel in het streekvervoer als voor de stadsdienst rijden. Voor hun werk op de stadsdienst werd voor hen tot nu toe de cao openbaar vervoer niet correct toegepast, zegt Meijerman. “Die ongelijkheid is nu opgelost. Qbuzz past voortaan op alle ritten de cao openbaar vervoer toe. Qbuzz ziet erop toe dat uitzendbureau Consolid dit correct uitvoert. Een mooie afspraak voor de betreffende uitzendkrachten.”

Compensatie

En daar blijft het niet bij. De uitzendkrachten die al langer via Consolid voor Qbuzz rijden, krijgen ook een netto compensatie voor de periode waarin de cao openbaar vervoer niet correct werd toegepast. Het gaat om een netto-uitkering van 2.500 euro. Meijerman: “Wij zijn zeer tevreden dat we voor de uitzendkrachten deze deal met Qbuzz hebben kunnen maken.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid