Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Beter pensioen voor de meubelindustrie

CNV Vakmensen heeft een akkoord gesloten voor een tweejarige cao in de Meubelindustrie . De circa 14.500 meubelmakers in Nederland krijgen er tussen nu en januari 2020 zowel procenten als centen bij.

Tussen 1 januari 2018 en 1 januari 2020 stijgen de lonen met 80 euro en daarnaast 2 procent. De verhogingen in geld zijn op telkens de eerste dag van het jaar. De procentuele aanpassingen van de loontabellen volgen op 1 april 2018 en 2019. “Een goed resultaat”, aldus onderhandelaar Arie-Jan van Oort van CNV Vakmensen. “Zeker als je daar de verlaging van de franchise voor de pensioenopbouw bij telt. Dat levert maandelijks ook meer geld op in de portemonnee aan het eind van de loopbaan.”

De nieuwe cao werd begin dit jaar al in elkaar gestoken. De leden van CNV Vakmensen moesten hun instemming er nog aan verbinden. Dat is nu gebeurd.

Pensioendoorbraak

Volgens Van Oort is de verlaging van de franchise in het bedrijfstakpensioenfonds Meubelindustrie een doorbraak: “Die franchise - het salarisdeel waarover geen pensioen wordt opgebouwd - lag in de meubelindustrie een stuk hoger dan in de bouw. De feitelijke pensioenopbouw viel daardoor nadelig uit. Nu is afgesproken dat de franchise in twee jaar tijd met 1.000 euro per jaar wordt verlaagd. En we hebben met de werkgevers tevens al de afspraak dat we in 2020 onderzoeken of de franchise nóg verder naar beneden kan, tot aan het fiscale minimum. Een belangrijke afspraak, met effect vooral op de langere termijn.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid