Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Beter loon in catering nu gelukt

“Het ging er deze keer vooral om dat de mensen in de catering er substantieel loon bij zouden krijgen. En dat is gelukt."

"Tegelijk is er afgesproken dat inzetten op duurzame ontwikkeling van de mensen in deze sector. Dat alles stemt me tevreden”, stelt onderhandelaar Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen. Woensdag bereikte de bond een akkoord over een nieuwe cao voor 18 maanden.

Looptijd

De looptijd voor de nieuwe cao is van 1 juli aanstaande tot aan 1 januari 2018. In die periode krijgen de werknemers in de catering er 2,5 procent loon bij; 0,5procent op 1 juli en de rest op 1 januari 2017.

“We gaan verder met de werkgevers in gesprek om duurzame inzetbaarheid van de mensen mogelijk te maken en een ouderenbeleid te ontwikkelen dat past bij het werk in deze sector. Bij de volgende cao moeten die dingen concreet in het protocol zijn opgenomen”, aldus Twerda. “Ik zie dat als winst, omdat er lange tijd niet of moeizaam over dit thema kon worden gesproken met werkgevers.”

Je Achterban

De onderhandelaarster legt het resultaat van woensdag nu voor aan de leden. Zodra die akkoord zijn is ook echt sprake van een nieuwe cao. Via het overlegplatform ‘Je Achterban’ van CNV Vakmensen kunnen leden hun stem uitbrengen en meediscussiëren over de precieze inhoud van het te ontwikkelen ouderenbeleid.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid