Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Bemiddelaars zoeken naar uitweg cao-conflict openbaar vervoer

Er komt een bemiddelingspoging voor het cao-conflict in het openbaar vervoer. Op verzoek van de cao-partijen gaan twee bemiddelaars – AWVN-directeur Harry van de Kraats en oud-FNV-bestuurder Jan Heilig – op zoek naar een uitweg in het slepende cao-conflict.

“Natuurlijk willen we allemaal een einde aan de acties. Maar wel met goede afspraken, waar de chauffeurs tevreden over kunnen zijn”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen. “We hopen dat de bemiddelingspoging iets oplevert.”

Voorbereidingen voor nieuwe acties

Intussen gaan de voorbereidingen voor nieuwe acties gewoon door. Vandaag is voorlopig de laatste in een reeks van estafette-acties. Het openbaar vervoer in delen van Flevoland (rond Almere) en Noord-Holland (Zaanstreek en Waterland) ligt grotendeels stil. Volgende week maandag overlegt de cao-commissie van CNV Vakmensen over de vraag: hoe verder? Nieuwe acties, mogelijk ook weer een landelijke staking, staan dan op de agenda. “Laten we hopen dat die niet nodig zijn. We geven de bemiddelaars graag de kans om een uitweg te vinden”, zegt Chikhi.

Cao

De cao geldt voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid