Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Nieuws

Beloning Wolters Kluwer uit het lood

“Alles is voor het hoofd, niets voor de schouders bij Wolters Kluwer. Ik word daar niet blij van.”

De topvrouwbeloning bij Wolters Kluwer is onevenwichtig. De bonus voor bestuurder Nancy McKinstry is faliekant uit het lood met de beloning van de andere werknemers. Alle lof en bonus zwaait naar het hoofd, en niks naar de schouders. De schouders van al die werknemers die het fraaie bedrijfsresultaat van Wolters-Kluwer immers hebben bewerkstelligd.” Bestuurder Robert Wonnink van CNV Vakmensen is bepaald niet ingenomen met de keuze die Wolters Kluwer hier maakt.

Twee maten

Aanleiding tot zijn onvrede is het meten met twee maten dat het WK-bestuur kennelijk gemakkelijk afgaat. “Wij hebben vorig jaar als vakbond met Wolters Kluwer onderhandeld over een sociaal plan”, zo maakt Robert Wonnink duidelijk. “Een basisdocument dat zou moeten gelden bij reorganisaties tot juli 2017. En toen was ineens Schraalhans keukenmeester! De norm was de transitievergoeding+10 procent, op meer mochten de werknemers toch vooral niet rekenen van de WK-directie. Dus, mocht er een reorganisatie nodig zijn, dan wordt je als werkende het komende jaar voor een koopje aan de kant geschoven. Onder het motto: ‘bedankt voor uw bewezen diensten, mevrouw McKinstry was er blij mee’. Mijn leden hebben destijds hun handtekening niet gezet onder dat sociaal plan.”

Aftoppen

Dat Nancy McKinstry blij zal zijn snapt Robert Wonnink wel, als je de bonus van ruim 12 miljoen euro over 2015 in aanmerking neemt. “Misschien moeten we de ceo-bonus ook aftoppen op niveau transitievergoeding+10 procent? Dat vinden de aandeelhouders vast ook fijn. Meer winst is immers meer dividend?”

Wonnink geeft aan dat CNV Vakmensen bij onderhandelingen over een volgend sociaal plan de bonus van de ceo zeker in het achterhoofd zal houden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid