Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Banenbeurs in Leeuwarden op 26/9

CNV Vakmensen organiseert op donderdag 26 september een Banenbeurs in Leeuwarden. "De belangstelling is groot, er hebben zich inmiddels ruim 300 mensen aangemeld", zegt organisator Siward Swart.

De beurs is een initiatief van CNV Vakmensen. "We maken veel reorganisaties en faillissementen mee. Mensen raken hun baan kwijt of maken zich er grote zorgen over. We willen graag wat voor werknemers betekenen", zegt Swart. "In crisistijd kunnen we natuurlijk geen banen toveren, maar we willen er alles aan doen om mensen weer aan het werk te helpen. Als vakbond hebben we veel contacten met bedrijven. Dat kan soms helpen. Bovendien hebben we veel ervaring met loopbaanbegeleiding en ontwikkeling van werknemers."  

Vacatures  

De bezoekers van de beurs kunnen kennismaken met bedrijven uit de regio, die ook hun vacatures meenemen. Het gaat bijvoorbeeld om FrieslandCampina, Cofely, Douwe Egberts, Philips en Randstad.   

Workshops  

Verder kunnen de deelnemers meedoen aan verschillende workshops. Bijvoorbeeld hoe je je beter online kunt profileren. Hoe je omgaat met ontslag. Hoe je een goede indruk maakt bij sollicitaties. Swart: "Bij de aanmelding konden deelnemers aangeven naar welke workshops ze graag willen. Sommigen zitten stampvol en bieden we daarom nu meerdere keren aan. Vooral de workshops tips & tricks van een p&o'er, online profileren en loopbaanadvies scoren hoog."  

Persoonlijk advies

Op de beurs krijgen de deelnemers op allerlei manieren advies. Ze kunnen in gesprek met een loopbaancoach van CNV Vakmensen of hun cv of sollicitatiebrieven door professionals laten beoordelen. Swart: "Veel mensen hebben behoefte aan praktische tips, lang niet iedereen is gewend om sollicitatiebrieven te schrijven of een sollicitatiegesprek te voeren. Op de beurs kunnen ze ervaringen uitwisselen. En ze krijgen tips van deskundigen. Zo komen ze bij sollicitaties veel sterker over."   

Waar en wanneer?

De beurs wordt donderdag 26 september gehouden in het WTC in Leeuwarden, van 9.00 tot 16.30 uur.

Lees meer over de banenbeurs >> 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid