Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Banenbeurs in Leeuwarden op 25 september

CNV Vakmensen organiseert, na het succes van vorig jaar, op donderdag 25 september opnieuw een Banenbeurs in Leeuwarden. Inmiddels hebben zich al ruim 300 deelnemers aangemeld. De beurs is in eerste instantie bedoeld voor leden, maar ook niet-leden zijn welkom. Zij kunnen tegen betaling van 5 euro mee als introducé.

De beurs is een initiatief van CNV Vakmensen. "De reacties waren vorig jaar zo positief, dat we dit graag herhalen", zeggen organisatoren Siward Swart en Bernard Zijlstra. "We beloven mensen geen baan, dat realiseren de deelnemers zich ook wel. Maar we kunnen hen wel een handje helpen om weer bij een bedrijf binnen te komen. Bijvoorbeeld met sollicitatietips, loopbaanadvies en kledingadvies."

Signalen

CNV Vakmensen krijgt veel signalen van leden die frustraties hebben rond sollicitaties. Bernard Zijlstra: "Ze reageren op vacatures die vaak al zijn achterhaald of krijgen niet of nauwelijks reacties op een sollicitatiebrief. Het is mooi dat de economie in een aantal sectoren weer voorzichtig lijkt aan te trekken, maar de harde realiteit is dat veel werkzoekenden daar op dit moment nog weinig aan hebben. Ze krijgen de ene na de andere afwijzing en moeten maar zien dat ze de moed erin houden. Dat valt niet mee."

Vacatures

De bezoekers van de beurs kunnen kennismaken met bedrijven uit de regio, die ook hun vacatures meenemen. Het gaat bijvoorbeeld om FrieslandCampina, Douwe Egberts, Philips, Qbuzz en Huhtamaki.  

Workshops

De deelnemers kunnen meedoen aan verschillende workshops. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met ontslag. Hoe je een goede indruk maakt bij sollicitaties. Zijlstra: "Vooral de aanmeldingen voor de workshops over sollicitatie- en loopbaanadvies lopen storm. Het is natuurlijk ontzettend interessant om van een p&o'er te horen waar hij op let bij sollicitatiegesprekken. Daar kun je mooi je voordeel mee doen."  

Persoonlijk advies

Op de beurs krijgen de deelnemers op allerlei manieren advies. Ze kunnen in gesprek met een loopbaancoach van CNV Vakmensen of hun cv of sollicitatiebrieven door professionals laten beoordelen. Siward Swart: "Veel mensen zien als een berg op tegen solliciteren. Ze zijn goed in hun vak, maar weten niet hoe ze een sollicitatiebrief moeten schrijven of hoe ze zich moeten presenteren. Op de banenbeurs krijgen ze praktische tips. Zodat ze bij sollicitaties sterker staan en sterker overkomen."  

Knippen en scheren

Op de beurs ook leerlingen van de ROC Friese Poort aanwezig. Zij verzorgen een gratis knipbeurt of schoonheidsbehandeling. Swart: "Het is leuk om op de beurs ook een verbinding te leggen met leerlingen, die de stap op de arbeidsmarkt nog moeten gaan zetten." 

Meer info over de banenbeurs >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid