Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Banen van ruim 140 hotelschoonmakers veiliggesteld

Ruim 140 schoonmakers van het failliete schoonmaakbedrijf HOS hoeven niet te vrezen voor hun baan. Schoonmaakbedrijf Hotelsource neemt het werk over.

“We zijn blij voor de schoonmakers, ze houden hun baan en arbeidsvoorwaarden. Bovendien krijgen ze van Hotelsource alvast een voorschot op hun salaris”, zegt onderhandelaar Erik Maas van CNV Vakmensen.

Vorige week viel het doek voor schoonmaakbedrijf HOS, dat vooral actief is bij hotels in Amsterdam en omgeving. Met de overname door Hotelsource is de werkgelegenheid van de schoonmakers gegarandeerd. Morgen organiseert het UWV bijeenkomsten voor de schoonmakers in het Holiday Inn hotel op de Boelelaan te Amsterdam, waar ook CNV Vakmensen bij aanwezig is.

Vragen

Volgens Maas zitten de schoonmakers met veel vragen. “Bijvoorbeeld over hun salaris van januari en hun december-uitkering, want die missen ze nog. Het goede nieuws voor de schoonmakers is dat het UWV die achterstallige betalingen overneemt. Dat geldt ook voor de verlofdagen die ze nog tegoed hadden. Verder helpt het natuurlijk dat ze van hun nieuwe werkgever Hotelsource een voorschot krijgen op hun eerste salaris.”

CNV Vakmensen lag in het verleden nogal eens overhoop met HOS, maar vertrouwt erop dat de schoonmakers aan Hotelsource een goede werkgever krijgen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid