Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Arend van Wijngaarden nieuwe voorzitter CNV Vakmensen

De bondsraad van CNV Vakmensen heeft Arend van Wijngaarden op 10 februari benoemd tot voorzitter van deze bond. "Het zijn roerige tijden. Afgelopen week het slechte nieuws van NedCar in Born, waar 1.500 mensen hun werk dreigen te verliezen. En dan heb ik het nog niet over de sombere berichten vanuit de bouw. Een vakbond is keihard nodig. Natuurlijk denken en discussiëren we mee over de toekomst van de vakbeweging, maar vergis je niet, het vakbondswerk gaat ondertussen gewoon door", aldus Van Wijngaarden.

Van Wijngaarden werkte jarenlang in het onderwijs. In 1990 maakte hij de overstap naar de vakbeweging, waar hij districtsbestuurder werd van CNV Hout en Bouw. Vanaf 2004 was hij voorzitter van deze bond, tot aan de fusie met CNV BedrijvenBond op 1 januari 2010. Van Wijngaarden werd toen vice-voorzitter van deze nieuwe bond; CNV Vakmensen.

Van Wijngaarden: "Ik vind het een eer om voorzitter van CNV Vakmensen te zijn en ik zal mij voor 100 procent inzetten voor al onze leden." CNV Vakmensen heeft 135.000 leden die werken in de sectoren bouw, voeding, industrie en vervoer.

Van Wijngaarden heeft een aantal nevenfuncties, zo is hij president-commissaris van A&O Services (uitvoeringsorganisatie bpf schilders) en heeft hij bestuursfuncties bij onder meer FSC Nederland, het Economisch Instituut Bouwnijverheid en de Europese Federatie van Bouw- en Houtarbeiders. Van Wijngaarden volgt Jaap Jongejan op, die 1 februari aangaf, na acht jaar voorzitterschap, nieuwe uitdagingen aan te willen gaan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid