Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Liever een oplossing dan een conflict
Nieuws

Alsnog cao-resultaat bij Suiker Unie

Het is vandaag alsnog gelukt om een cao-resultaat te bereiken voor de 780 werknemers bij Suiker Unie. “We zijn eruit, acties zijn hiermee van de baan”, zegt onderhandelaar Arjan Baselmans van CNV Vakmensen. “We leggen dit resultaat positief voor aan onze leden.”

De nieuwe cao geldt voor twee jaar (van 1 april 2017 tot 1 april 2019). In die periode gaan de lonen met in totaal 4,5 procent omhoog. Als volgt verdeeld:
•    2% per 1 april 2017 (met terugwerkende kracht dus)
•    1,5% per 1 december 2017
•    1% per 1 januari 2019

Gezond aan het werk

De regeling om werknemers zo lang mogelijk op een gezonde manier aan het werk te houden, blijft bestaan. Het gaat om de zogenaamde 80/90/100-regeling voor werknemers vanaf 58 jaar (80% werken, tegen 90% salaris en 100% pensioenopbouw). “Suiker Unie wilde die regeling versoberen, maar ziet daar nu onder druk van acties vanaf. De regeling blijft”, zegt Baselmans. “We gaan met elkaar ook werken aan een gezonder rooster voor de ploegendienst. En voor uitzendkrachten geldt dat zij in hetzelfde rooster en met dezelfde pauzetijden werken als vaste medewerkers.”

Meer scholing en zekerheid voor uitzendkrachten

Uitzendkrachten bij Suiker Unie worden gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen en scholen. “Bijvoorbeeld in de vorm van een erkende vakopleiding”, zegt Baselmans. “Suiker Unie spant zich ook in om uitzendkrachten geschikt te maken voor vacatures. Het is de bedoeling om hen, waar mogelijk, aan te stellen op vaste functies.”

Positief voorgelegd

Het cao-resultaat wordt positief voorgelegd aan de leden. Acties zijn hiermee van de baan. De cao geldt voor 780 werknemers van de Suiker Unie en moederbedrijf Royal Cosun. Het gaat onder meer om der vestigingen in Hoogkerk, Zwolle, Dinteloord en Roosendaal.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid